Podzimní prázdniny jinak: Objevte známé i skryté perly Česka

A je to tady! Příroda se halí do teplých barev, listí šustí pod nohama a vzduch voní deštěm. Podzim přichází v plné síle a nabízí nespočet možností, jak si užít jeho kouzlo. Na zachumlání se do deky s hrnkem čaje během sledování oblíbeného seriálu budete mít celou zimu. Prožijte proto (nejen) podzimní prázdniny aktivně. Víme, jak.

Zdroj: Freepik.com

 

Mít plán je základ úspěchu

 

Někam byste vyrazili, ale nevíte kam? Nechte si poradit od expertů na cestování Českem. Aktuální kulturní akce, tipy na výlety i přírodní a historické památky pro vás pěkně pohromadě schraňuje portál kampocesku.cz. Naleznete na něm celou řadu pozvánek na všechna podzimní vinobraní, dýňobraní i strašidlobraní. A nejen na ně. Přestaňte tápat, co dělat na podzim, a nechte se inspirovat bohatou nabídkou zážitků pro celou rodinu.

 

Kam o podzimních prázdninách? Do hor!

 

Pakliže vás vaše srdce táhne spíše do přírody než mezi davy, máme pro vás dokonalý tip. Podzim dokáže být krásný všude, ale v Jizerských horách je skutečně okouzlující. Lesy hrají všemi barvami a při procházce v nich provětráte plíce a vyčistíte hlavu. Vychutnejte si panoramata z výšky Ještědu anebo scenérie u známé přehrady, osady a vodopádů. Tento malebný kout naší země si zaslouží delší pobyt. Najděte si proto pohodlný hotel, chalupu nebo apartmán v soukromí. Nejlepší útočiště přesně dle svého gusta naleznete na regiontourist.cz.

Tip: Víte, kdy přesně jsou podzimní prázdniny? Školní volno letos navazuje na státním svátkem prodloužený víkend a připadá netradičně na úterý a středu, konkrétně na 29. a 30. října. O tento pětidenní termín je velký zájem, proto s rezervací ubytování příliš neotálejte.

Zdroj: Deposiphotos.com

 

Relaxujte v lázních obklopených podzimní přírodou

 

Naším dalším želízkem v ohni, tedy doporučením, kam na podzimní prázdniny, jsou Mariánské Lázně. Ačkoliv se na mapě od předchozího tipu dost vzdalují, jejich kouzlo za to stojí. Navštivte proslulou kolonádu a vydejte se na romantickou vycházku do jejího okolí. Projděte Královskou, Edwardovou, Goethovou či Metternichovou cestou a vychutnejte si harmonii lázeňské architektury s podzimně zbarvenou přírodou. Osvěžte se u léčivých pramenů a případný podzimní splín nechte odplavat během uklidňujících lázeňských procedur.

 

Zažijte adrenalin v korunách stromů

 

Křížem krážem celou republikou. Proč? No přece kvůli adrenalinu. Vydejte se do oblak! Nemusíte si ovšem kupovat letenku ani nasazovat padák na záda. Světem z ptačí perspektivy vás bezpečně provede Stezka Valaška. Srdce vám rozbuší dechberoucími výhledy na podzimem zbarvené kopce Beskyd. Skleněná vyhlídka a visutý chodník sice nejsou pro slabé povahy, ale menší výstup z komfortní zóny se za ten nezapomenutelný zážitek rozhodně vyplatí.

Zdroj: Deposiphoto.com

 

Objevte neznámou tvář Prahy

 

Možná v koutku duše doufáte, že zde objevíte více městsky laděné doporučení. Zážitek, který můžete absolvovat se svým oblíbeným dýňovým latté v ruce. Právě teď vám přání splníme. Prozkoumejte naši metropoli. Ale jinak, než je běžné. Objevte pražská zákoutí, která zůstávají obyčejným turistům skryta.

S jejich odhalením vám pomůže web prahaneznama.cz. Navede vás na netradiční místa a k méně obvyklým pamětihodnostem. Absolvujte podzimní procházku Prahou zahalenou do mlžného oparu buď na vlastní pěst, nebo s průvodcem. Kromě inspirativních tipů na toulky hlavním městem využijte také některou z nabídek na ubytování (nejen) v Praze na hauzi.cz. Byla by totiž škoda vydat se za dobrodružstvím jen „na otočku“, když můžete využít extra prodloužený víkend.