Parkování - letiště Vídeň 2024 (ověřeno)

Vídeňské letiště patří k nejoblíbenějším v našem okolí. Nabízí možnosti odletů do většího množství destinací a letenky odsud bývají často levnější než ty z Prahy. Mnoho lidí se do Vídně dopraví autem, které zde zaparkují. Prověřili jsme za vás, které parkování u vídeňského letiště je nejlepší.

Foto: Freepik.com

Obsah článku:

Parkování – Schwechat


Na vídeňském letišti ve Schwechatu máte k dispozici několik možností parkování, které se hodí pro různé potřeby a rozpočty:

 

Parkování přímo na letišti

 

  • Parking 3 a 4: Tato parkoviště nabízejí přímý a chráněný přístup k terminálům. Parking 3 se doporučuje pro odlety z terminálu 1/1A, zatímco parking 4 pro odlety z terminálu 3. Parkoviště 4 má speciální zónu s velkými parkovacími místy (King Size Zone) vhodnou pro větší vozidla.
  • Parking C: Levnější varianta parkování na letišti Vídeň, která je od terminálů vzdálená 7-10 minut chůze. Jde o venkovní parkoviště a za týdenní parkování zaplatíte sumu od 105 eur výše. To z něj dělá nejlepší variantu pro dlouhodobé parkování nejblíže k letišti. Pokud máte například hodně kufrů a nechcete se s nimi tahat přes parkoviště, je tu možnost si připlatit zhruba 30 eur, nechat auto na terminálu 3 a odtud ho za vás na parkoviště C odveze řidič.

 

  • Krátkodobé Parking K3: Ideální pro rychlé zastávky, nachází se velmi blízko výstupu z příletové haly.
  • Easy Parking: Poskytuje služby valet parkování, kde zaměstnanci zaparkují vaše vozidlo za vás. Tato služba je k dispozici na v parkovacím domě 3 a 4.
  •  

 

Všechna parkoviště jsou hlídaná kamerou a poskytují možnost objednat si i extra služby jako odvoz vozidla na parkoviště nebo umytí auta. Pokud si zvolíte parkování ve Schwechatu, rezervujte si místo online předem přes rezervační systém letiště.

Cestovní pojištění se slevou 20 %

Sjednejte si cestovní pojištění pohodlně online odkudkoliv a cestujte bez starostí.

Levné parkování – letiště Vídeň (parking mimo letiště)


Pokud hledáte co možná nejlevnější parkování, poohlédněte se po parkovištích dál od letiště. Nachází se ve větší vzdálenosti od terminálů, ale většina z nich zahrnuje bezplatnou kyvadlovou dopravu na letiště a zpět.

 

  • Mazur Parking: Přesto, že je umístěno v areálu letiště, pěšky se z něj na terminál nedostanete. Parkoviště nabízí kyvadlovou dopravu každých 15-30 minut (jezdí i v noci), kterou se za 10 minut dostanete přímo k terminálům. Mazur Parking umožňuje zdarma zrušit rezervaci do 14 dnů od jejího zadání (Mazur Parken).

 

  • Panda Parken: Toto parkoviště cestovatelé označují jako nejlepší možnost v rámci poměru cena/výkon. Panda Parking poskytuje 2 parkoviště asi 3 km od letiště. Nabízí velmi rychlou 2-3minutovou kyvadlovou dopravu na letiště, včetně dalších služeb jako lounge a nabíjení elektromobilů. Místo si ale rezervujte předem na webu Panda Parken. Pří příletu zpět do Vídně pak stačí zavolat firmě, která pro vás pošle řidiče a ten vás dopraví na parkoviště k vašemu autu.
  • Parktiger: Asi nejlevnější možnost parkování na Schwechatu. Poskytuje několik parkovišť. Nejčastěji však lidé využívají Parkoviště 1 na na Eisteichstraße 20, Schwechat a Parkoviště 2 na Pechhüttenstraße 8, Schwechat. Tato parkovišťě jsou hlídaná kamerovým systémem. Na obou můžete parkovat za 5,99 eur na den. Nevýhodou je, že neposkytuje transfer a na letiště se musíte dopravit sami vlakem. Nádraží naštěstí není daleko:
    • z Parkoviště 1 je to 5 minut pěšky na Bahnhof Schwechat a pak 6 minut vlakem na letiště (jsou to 2 zastávky),
    • z Parkoviště 2 trvá cesta na nádraží Bahnhof Kaiserebersdorf asi 6 minut a vlakem na letiště 9 minut (jsou to 3 zastávky),
    • z Parkoviště 3 (Schillergasse 1, Maria Ellend) dojdete na stanici Maria Ellend/Donau Bahnhof za 2 minuty a za dalších 10 minut se vlakem dostanete na letiště,
    • z garážového parkoviště (Möhringgasse 2-4, Schwechat) je to 6 minut ke stanici Kaiserebersdorf a dalších 9 minut vlakem na letiště,
    • z Donaumarina (Chrastekgasse 1, Wien) jděte 1 minutu na autobusovou zastávku Wien Donaumarina (Wehlistrafse) a na letišti budete za zhruba 17 minut.
  • Orange Parking: Tato parkovací služba představuje „zlatou střední cestu“ mezi Panda parking a Parktiger – nabízí bezplatnou dopravu na letiště a nízkou cenu za parkování. Cesta na letiště zabere asi 7 minut a při cestě zpět stačí zavolat a řidič vás na letišti vyzvedne a odveze k autu.

 

Cena parkování – letiště Vídeň 2024 (aktuálně):

 

Parkování letiště Vídeň

Vzdálenost od letiště

Cena za týdenní parkování (7 dní)*

Easy Parking – parkoviště C

0 minut

155 €

Easy parking – parkoviště 3 a 4

0 minut

193 €

Parking 3 a 4

5-10 minut pěšky

160 €

Parking C

10 minut pěšky

119 €

Mazur parking

10 minut shuttle busem

80 € (bus v ceně)

Panda Parking

3 minuty autem s řidičem

86 € (auto v ceně)

Parktiger

1-6 minut na nádraží + 6-17 minut na letiště

Od 28 € do 70 € (vlak či bus není v ceně)

Orange Parking

7 minut autem s řidičem (shuttle busem)

71 € (auto či bus v ceně)

*Ceny jsou platné při rezervaci online

 

Parkování u letiště Vídeň zdarma


Pokud hledáte, kde zaparkujete zdarma v blízkosti letiště, pak vám tuto možnost nedoporučujeme. V různých diskuzích sice lidé radí, že můžete zaparkovat ve vedlejších ulicích nebo někde ve městě, ať už ve Vídni nebo jinde v okolí letiště, a na letiště se dopravit městskou hromadnou dopravou. Ovšem tato alternativa s sebou nese značné riziko poškození nebo dokonce i odcizení auta, jelikož ho necháváte bez dozoru. K této variantě se proto uchylte pouze tehdy, když potřebujete zaparkovat na krátkou dobu, i tak ale doporučujeme využít služby parkingu v blízkosti letiště a neriskovat, že při příletu z dovolené své auto už nenajdete.